Tre skarpe profiler fra konsulentbranchen går sammen med IT-iværksætter Jesper Geisler om sats på levering af højt specialiserede freelance IT-konsulenter til danske virksomheder

Foto: Administrerende direktør i Avenida Consult, Jesper Geisler (t.v.) og de tre seniorpartnere og medejere Martin Taylor, Lasse Hagelquist og Ulrik Calum.

Administrerende direktør i Avenida Consult, Jesper Geisler ved efter etablering og efterfølgende salg af tre succesfulde IT-virksomheder inden for de seneste 10 år, en del om, hvad det kræver at tiltrække IT-specialister. Nu er han gået sammen med tre skarpe partnerprofiler fra rekrutterings- og konsulentbranchen om at levere de allermest specialiserede IT-konsulenter til teknologitunge, danske virksomheder. De tre seniorpartnere, Martin Taylor, Lasse Hagelquist og Ulrik Calum ønsker at prøve kræfter med egen forretning efter samlet mere end 30 år med ledende stillinger i branchen. Jesper Geisler fortæller om satsningen:

”Efter mange års arbejde med virksomheder inden for software & services, ved jeg om nogen hvor svært det kan være at identificere, tiltrække og fastholde specialister. Og ikke mindst, hvor kritisk netop denne opgave er for en virksomheds succes. Det er den problemstilling og efterspørgsel, jeg sammen med tre af de allerskarpeste profiler i branchen ønsker at adressere for vores målgruppe af teknologitunge, danske virksomheder.”

Lasse Hagelquist tilføjer: ”De dygtigste folk er ofte slet ikke interesserede i faste stillinger, men foretrækker i stedet projektbaserede kontrakter, og bureauer, der kan håndtere såvel det kontraktuelle engagement, som selve rekrutteringen. Det er projektet og udfordringen, der driver dem og knap så meget, hvad virksomheden laver, eller hvem de er.”

Selskabet, der skal danne rammen om satsningen hedder Avenida Consult, og forretningsfokus er primært leverance af højt specialiserede kandidater inden for et bredt spektrum af kompetencer. Konsulenterne er primært danske, men Avenida Consult har også tætte partnerskaber i England og Litauen, hvis der er behov for internationale profiler eller specialister med helt særlige kompetencer.

Satser på data og netværk

Fremgangsmåden i Avenida Consult bliver lidt anderledes end i resten af branchen. Hvor en række nye spillere satser stort på fuld digitalisering og automatisering af rekrutteringsprocessen, så baserer Avenida Consult sig på en balanceret kombination af automatiserede og digitaliserede søgeprocesser på den ene side, og en væsentlig involvering af mennesker på den anden. 

Til trods for at alt i rekrutterings- og konsulentbranchen handler om data, er der nemlig ikke særlig mange spillere i markedet, der har forstået at udnytte dem. Det vil man gøre i Avenida Consult ved at kombinere en egenudviklet søgeproces og database med partnernes mangeårige erfaring med at matche de rette konsulenter til komplekse og forretningskritiske projekter, lyder det fra seniorpartner, Martin Taylor:

“Jeg har tidligere været med til at skalere en lignende forretning. Jeg arbejdede i den forbindelse sammen med nogle af de største rekrutteringsselskaber i verden, og ingen af dem forstår helt at udnytte de data, der er til rådighed. Vi går derfor dybt ind i forædlingen af vores nuværende database med screeninger, interviews og klassificeringer. Vi bygger en konkurrencefordel ved at kombinere vores erfaring og menneskelige forståelse med data og automatisering. Til at hjælpe det hele lidt i gang har vi heldigvis et godt netværk, vi kan trække på mellem Ulrik, Lasse og mig.”

Ulrik Calum tilføjer: ”inden for kort tid vil vi gå mere målrettet efter at vinde større projektleverancer i konkurrence med de mere etablerede konsulenthuse. På baggrund af vores erfaring og datadrevne tilgang er vi godt rustet til at sammensætte projekt-teams, der kan gå ind og tage ansvar for hele projektleverancer.”   

Tilgangen til markedet skal være med til at sikre en omsætning på mere end 40 mio. kr. i 2020 og en målsætning om at runde 60 mio kr. i 2021. Omsætningen i 2019 lyder på 26 mio. kr.  

Kompetencer og kapital til vækst

Avenida Consult skal inden for en kort årrække blande sig i toppen af branchen i Danmark. Det danske marked for freelance IT-konsulenter er domineret af to store spillere, der hver især omsætter for mere end 1 mia. kr. i 2020 samt en række mindre spillere med omsætninger på 100-300 mio. kr. – og det er bl.a. dem, der skal tages markedsandele fra samtidig med, at Avenida Consult skal profitere på et marked, der generelt vokser, lyder det fra adm. direktør, Jesper Geisler:    

“Vi mener, at vi med det rigtige hold, en stærk kapitalbeholdning og en strategi, der både indeholder organisk vækst og opportunistisk tilgang til opkøb af mindre spillere, kan skabe en profitabel forretning med en omsætning på mindst 250 mio. kr. inden for de næste 5 år. Og vi har indtil videre vist, at vi kan vokse på toplinjen samtidig med at vi holder os profitable”

Baggrund:

Avenida Consult blev oprindeligt etableret som et selvstændigt ansvarsområde i Jesper Geislers daværende selskab, der var så afhængige af IT-specialist kompetencer, at det dengang blev besluttet at etablere egen in-house rekrutteringsafdeling til at skaffe de nødvendige ressourcer. Avenida Consult ApS blev i 2018 udskilt som et separat datterselskab ejet af modervirksomheden. I forbindelse med salget af modervirksomheden blev Avenida Consult solgt helt fra i januar 2020. Avenida Consult står derfor nu på egne ben med ny ejerkreds og frihed til at forløse det fulde potentiale og forfølge den ambitiøse vækststrategi. 

 

Kontakt:   

Jesper Geisler 

Adm. direktør, Avenida Consult

jgeisler@avenida.dk

+45 51 23 23 23     

 

Martin Taylor 

Seniorpartner, Avenida Consult

mtaylor@avenida.dk

+45 53 53 68 53   

 

Lasse Hagelquist 

Seniorpartner, Avenida Consult

lhagelquist@avenida.dk

+45 31 27 26 51

 

Ulrik Calum

Seniorparter, Avenida Consult

ucalum@avenida.dk

+45 28 59 05 10