Forside > Opgaver > Er du IT-arkitekt, og vil du være med til at digitalisere Rejsekort?

Er du IT-arkitekt, og vil du være med til at digitalisere Rejsekort?

Deadline: 25/09/2023 UDLØBET - Se aktuelle opgaver

Kompetencer

Regioner

 • Region Hovedstaden

Ønsker du at modtage opgaver som denne på mail?

Vær blandt de første til at få besked, når vi har nye freelance konsulentopgaver. Det tager kun et minut at tilmelde dig.

Tilmeld dig her

Beskrivelse

Som IT-arkitekt hos Rejsekort & Rejseplan A/S kan du være med til at sætte retningen for vores IT-arkitektur i digitaliseringen af Rejsekort. Hos os får du indflydelse, god sparring, opbakning og et engageret og socialt arbejdsmiljø.

Hos Rejsekort & Rejseplan A/S løfter vi et vigtigt samfundsansvar, når vi hver dag sørger for at gøre rejser med kollektiv trafik lettere for passagererne. Vores to hovedprodukter, Rejsekort og Rejseplanen, er meget synlige, og det giver os noget at leve op til som virksomhed. Flere millioner danskere anvender i dag Rejsekort som primær billetteringsløsning i den kollektive transport, og vi har 1,4 mio. daglige søgninger i Rejseplanen. Denne tillid til vores produkter skal vi bygge videre på, når vi skal implementere fremtidens digitale Rejsekort.

Epinion har gennemført en kundeundersøgelse, hvor kunderne mener, at Rejseplanen og Rejsekort gør det nemmere at rejse med den kollektive trafik.

”Kundeundersøgelserne viser, at kunderne er mere tilfredse end nogensinde, og samlet stiger vores kundeloyalitet for fjerde år i træk. Det er vi rigtig stolte af, og samtidig sigter vi hele tiden højere for konstant at forbedre os. Vi er meget fokuserede på at udvikle produkterne og sikre en endnu bedre oplevelse for vores kunder, mens vi sideløbende kigger ind i en fremtid med nye og spændende løsninger til infrastrukturen i den kollektive trafik,” siger Kasper Schmidt, CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S.

IT-arkitektur
Som virksomhed ønsker vi hele tiden at forbedre os, og det kan du være med til at støtte op om ved at blive en del af teamet, der skaber IT-arkitekturen for Rejsekort & Rejseplan A/S.

Organisatorisk hører IT-arkitektur under IT-direktøren, som har ansvaret for de kundevendte produktløsninger, Rejseplanen og Rejsekort, og de tværgående enheder, som er Datawarehouse og IT-arkitektur. Det betyder, at afdelingen har et stærkt mandat, fordi IT-direktøren har ansvaret for alle de afdelinger, som IT-arkitekturen skal sætte retningen for. IT-arkitektur er den underliggende og tværgående funktion, som skal understøtte strukturen på tværs af alle løsninger.

Hele IT-organisationen er i løbet af de kommende år på vej på en spændende udviklingsrejse med en ny samlet, digital mobilitetstjeneste til kunderne i den kollektive trafik. Vi er i en omstillingsfase i organisationen, hvor det primære fokus hidtil har været på driften af de eksisterende produkter. Nu skal vi i højere grad fokusere på digitalisering og udvikling – sideløbende med, at vi sikrer drift og vedligeholdelse af de eksisterende produkter.

Du får stor indflydelse på retningen for, hvordan vi skal definere vores arkitektoniske målbillede, som skal baseres på et stort strategiprogram, som er ved at blive udrullet lige nu. Det betyder, at du fra starten vil blive inviteret med ind i det strategiske arbejde med at bygge afdelingen op.

Du bliver en del af en nyoprettet afdeling i vækst, som på nuværende tidspunkt består af en IT-arkitekturchef, som har stor erfaring inden for såvel solution architecture og enterprise architecture. Deruodver får du tre kompetente og erfarne kolleger, som er kommet fra andre interne afdelinger hos Rejsekort & Rejseplan A/S. Vi forventer, at afdelingen kommer til at vokse i løbet af det kommende år.

Du kommer til at referere til IT-arkitekturchefen.

Opgaverne
Selvom Rejsekort & Rejseplan A/S er en relativt lille virksomhed med omkring 120 ansatte, så har vi stor indflydelse på samfundet med de produkter, vi vedligeholder og udvikler. Vi er tæt på mange af de beslutninger, som har stor betydning for danskerne i den kollektive trafik. Det betyder også, at vi i IT-arkitektur skal favne mange og brede opgaver.

Vi har brug for flere profiler inden for IT-arkitektur, så om du er stærkest i solution architecture eller enterprise architecture er underordnet. Begge kompetencer er vigtige for vores videre udvikling.

Dine primære opgaver vil være:

 • at udvikle overblikstegninger
 • at sikre systemoverblik inden for infrastruktur
 • dataflow og EA
 • at deltage i udviklingsprojekter
 • at lave dokumentation, herunder lagring og styring, krav, kontroller
 • at udarbejde principper og retningslinjer for infrastruktur og hosting inden for cloud, multi-sourcing og rammeaftaler
 • drift, herunder CMDB, overvågning, outsourcing, centralisering vs. distribuering, krav og definitioner, backup, mm.

Hvis du har erfaring med at udarbejde standarder, er det en fordel – men ikke et krav.

Kollegerne
Du bliver en del af en afdeling, hvor humor er en vigtig del af hverdagen. Omgangstonen er anerkendende og involverende, og dine kolleger vil være parate til at sparre med dig og bakke op om dig og dine opgaver.

Hvis du er glad for at være social eller træne, er der flere af kollegerne på tværs af organisationen, der træner sammen i fitnesscentret, som ligger blot 30 meter fra kontoret. Fredagsbar er en tilbagevendende begivenhed, og så er der halvårlige fester og andre sociale arrangementer. Kort sagt kan vi godt lide hinandens selskab både i afdelingen og på tværs af organisationen.

”Det motiverer og driver mig at være med til at udvikle og skabe IT-arkitekturen bag den fremtidige digitale mobilitetstjeneste, som kommer til at spille en stor rolle i samfundet og i den kollektive trafik,”

Dig
Om du har mange eller få års erfaring er ikke afgørende for os. Det, vi lægger vægt på, er, at du har viden om og kendskab til IT-arkitektur inden for enten solution, enterprise eller begge dele.

Vi foretrækker, at du har en relevant videregående uddannelse fra DTU, ITU eller tilsvarende. Hvis du har erfaring som IT-arkitekt inden for en eller flere af følgende områder, er det et plus:

 • Cloud-teknologier (F.eks. AWS, Azure eller GCP)
 • Datadesign, datastrategier og data governance
 • App-design og udvikling
 • Integrationer og API’er

Vi forventer, at du:

 • kan overskue at holde flere bolde i luften på en gang
 • er klar til at arbejde på flere opgaver og skifte mellem dem
 • kan være oppe i helikopteren og skabe overblik over større og mere langsigtede projekter
 • kan lave en plan, der holder over længere tid
 • er flersproget inden for IT:
  • It’sk: du skal kunne omsætte tekniske kompetencer til en teknisk tegning eller konsekvens
  • Forretning’sk: du skal kunne forstå, hvad forretningen har behov for og være i stand til at kommunikere med forretningen
 • er flydende i skriftligt og mundtligt dansk og engelsk.

Lønnen og personalegoderne
Vi vil forsøge at matche dine kvalifikationer og kompetencer lønmæssigt. Vi har en flot arbejdsgiverbetalt pensionsordning på 15%, og så har vi indgået overenskomster for alle ansatte i organisationen. Det er vi stolte af, fordi det er vigtigt for os, at alle ansatte har lige vilkår. Vi har sundhedsforsikring gennem PFA, og så har vi en god kantine. Der er massageordning, gratis parkering, god fairtrade kaffe og økologisk frugt og grønt. Vi har et fleksibelt arbejdsmiljø, som tillader dig at balancere hverdagen, så den passer bedst muligt ind i dit liv. Det er noget, vi går meget op i. Der er også mulighed for at arbejde hjemmefra, hvis det vel at mærke passer ind i opgaveløsningen.

Stillingen som IT-arkitekt er en fuldtidsstilling med tiltrædelse snarest muligt.

Ansøgning og kontakt
Vi samarbejder med Avenida om denne rekruttering, og hvis du ønsker at høre nærmere eller komme i betragtning, bedes du sende dit CV med det samme til rekrutteringsansvarlig Ulrik Calum på mail: ucalum@avenida.dk eller Mashiah Moltrup-Ryom på mail: mmoltrup@avenida.dk.

Vi behandler alle henvendelser fortroligt, og ansøgninger vil blive behandlet løbende.
Vi vil afslutte processen, når vi har fundet den rette kandidat.

Som led i ansættelsen vil du blive bedt om at indsende straffeattest.

Om Rejsekort & Rejseplan A/S
Rejsekort & Rejseplan A/S står bag Rejseplanen og Rejsekort. Rejseplanen er den digitale hub i kollektiv trafik, som samler al data og viser køreplaner, realtid og priser for alle rejser i den kollektive trafik. Rejseplanen har ca. 42 mio. rejseopslag om måneden og vores API bruges af mere end 500 virksomheder og udviklere.

Rejsekort binder alle landsdele og trafikvirksomheder sammen i ét fælles system, der fungerer som både billet og betalingsmiddel.

Rejsekort & Rejseplan A/S er ejet af DSB, Movia, Metroselskabet, Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik, Sydtrafik, FynBus og BAT.

Produkterne Rejsekort og Rejseplanen er på verdensplan blandt de få landsdækkende billetterings- og rejseplanlægningssystemer for kollektiv trafik. Med over 3 mio. aktive Rejsekort og ca. 1,4 mio. daglige opslag på Rejseplanen er vi en national infrastruktur for kollektiv trafik i Danmark.

Vi er på en spændende strategisk rejse, hvor vi arbejder henimod én samlet digital mobilitetstjeneste, der kobler rejseplanlægning, betaling, billettering og trafikinformation på tværs af kollektive og private transportformer sammen. Udviklingsarbejdet sker i de næste år parallelt med de eksisterende produkter, der fortsat skal forblive relevante, opdaterede og driftsstabile over for brugerne i overgangsfasen til en ny mobilitetstjeneste.

Vi er en uformel og udviklingsorienteret arbejdsplads, hvor vi gør en forskel for hundredtusindvis af rejsende hver dag. Samtidig lægger vi vægt på høj faglighed, professionalisme og arbejdsglæde. Vi er ca. 120 medarbejdere og har kontor i Søborg.