Database konsulent skriver på whiteboard

Database-konsulent

Find markedets dygtigste specialister i database på konsulentbasis

Brug for en specialist?

Ring til os

Eller brug formularen, så kontakter vi dig

Avenida kunde forside

Mangler du en freelance konsulent med speciale i databasestyring? Så er du kommet til de helt rigtige folk.  

Gennem Avenida får du hjælp til at finde den rette it-konsulent, der matcher jeres specifikke behov. Det eneste vi skal bruge, er lidt information, og så går vi straks på jagt efter database specialister, som passer til jeres projekt. 

Vi har en lang række freelance konsulenter, som er specialister indenfor databasestyringssystemer, der står klar til at blive en del af jeres team.

Vi sikrer at du inden for blot 24 timer, sidder med CV’er på kvalificerede database konsulenter i din mailboks, så I kan komme videre med jeres projekt.

Vi ser frem til at hjælpe jer!

Hvad er en database?

En database er helt basalt et opslagsværktøj, som kan bruges til at gemme data, der senere kan hives ud.
Man kan bruge forskellige typer af databasestyresystemer til at gemme og behandle disse data. Dette sker ofte i strukturerede formater, så de kan opdeles i individuelle dele og kan bruges i forskellige kontekster.

De mest benyttede databasesprog

Der findes mange måder at håndtere data på og hertil skal man bruge nogle forskellige sprog, som kan håndtere disse data. Herunder ser du nogle af de databasesprog, som er blandt de mest brugte og populære:

Krav til databasesystemer

Et databasesystem har flere funktioner, som er nødvendige, før det lever op til de krav, der bliver stillet af brugerne.

Det første krav kaldes ”atomare transaktioner”, hvilket blot betyder, at en ændring i en given data skal gennemføres 100 procent eller ryddes så godt op, at det ligner ændringen ikke er sket.

Det næste krav er konsistens, hvilket vil sige at de atomare transaktioner skal lede databasen fra en sammensluttet forfatning til en anden. Dette kræver, at de forskellige omsætninger er designet fejlfrit, så de ikke hænger på databasesystemet alene.

Det næst sidste krav er kravet om isolation, hvilket i denne sammenhæng betyder, at programmer, der bruger samme database ikke skal være i stand til at se hinandens ændringer, før de er fuldført. Der bruges dog forskellige grader af isolation, alt efter hvad der passer til den enkelte case.

Det sidste krav, der stilles, er varighed. Dette skal sikre, at data ikke forsvinder. Det stiller dermed også krav til den anvendte hardware.


Mindre benyttede databasesprog og styringssystemer

Selvom førnævnte kodesprog står for de fleste moderne løsninger, er der stadig ofte brug for specialister på de sprog/teknologier der enten bruges i et mindre omfang eller er helt eller delvist outdatet. Der findes nemlig stadig mange store systemer, som er bygget på disse teknologier.

Nogle af dem er så integreret med andre systemer, at de på nuværende tidspunkt ikke kan migreres totalt, hvor andre er i en løbende migreringsproces.

Herunder kan du se en oversigt over programmeringssprog som vi fortsat ofte ser i markedet, selvom disse sprog ikke er blandt de mest populære.

Formål ved et velfungerende database-styresystem

Databasesystemer har til formål at gøre det lettere at tilgå større mængder information, på en måde så det sker omkostningslet, er let at tilgå og let at opdatere. I kontrast til data, som er gemt i en fil, er det i dag muligt, via database-styresystemer at opdatere data uden overskrivning.
Et andet mål ved at have et velfungerende databasesystem er, at kunne tilføje datafelter til databasen uden at skulle rette i programmerne.
Alt i alt så er et velfungerende database-styresystem nødvendigt, hvis man vil have den maksimale udbytte af sin opsamlede data.

Herunder beskrives fire vigtige funktioner op som er vigtige for et databasesystem.

Databasetabeller

En database tabel er grundlæggende opbygget på samme måde, som et almindeligt regneark. For eksempel er der principper som at data gemmes i rækker og kolonner er gældende for begge dele.

Den eneste konkrete forskel mellem disse to er hvordan dataene bliver organiseret.

En måde hvorpå man kan få mest mulig fleksibilitet ud af sin database, er ved at organisere det i tabeller. Derfor indeholder alle databasesystemer denne funktion, så man undgår redundans. Redundans er vigtigt at undgå da det sparer dig for en masse ekstra arbejde.

Har man en webshop, som sælger sko, skal man kun gemme oplysningerne på hver sko én gang, og samtidig bruge dataene på de enkelte sko flere steder på én gang. Denne funktion eller proces kaldes normalisering.

Formularer

Formularer er endnu en af de vigtige dele af et databasesystem, som er med til at gøre det velfungerende og nyttigt. Formularer gør det muligt at oprette en brugergrænseflade, hvor det er muligt at ændre i sin data.

Man kan sagtens opbygge en database uden at gøre brug af formularer, men vil man udnytte sit databasesystem bedst muligt, så anbefales det at bruge formularer.

Formularerne kan bruges ved at lave nogle kommandoer, så du på din brugergrænseflade får vist den korrekte data, på det korrekte tidspunkt. Som endnu et eksempel under skoeksemplet, kan man, når der trykkes på ”køb”-knappen, laves filtreringsknapper, så man kan filtrere dataene i kategorier.

Dette er en yderst nyttig funktion, da der kan filtreres på alle tænkelige måder.

Rapporter

Rapporter er en vigtig del af et databasestyringssystem, da det holder styr på de forskellige svar dataene giver. Dette kan være svarene på ”hvor mange forskellige lande har vi kunder i?”

En rapport tager altid udgangspunkt i den aktuelle data, hvilket betyder den hele tiden opdateres når dataene ændres eller der tilføjes ny data.

Forespørgsler

En anden grundsten i et velfungerende datasystem er forespørgsler. En forespørgsel bruges grundlæggende til at hente data fra databasen og sende den et ønsket sted hen.

Den mest brugte funktion med forespørgsler er at hente specifikke data ud af databasen.

Ønsker man at tilgå en bestemt data, såsom hvor mange forskellige lande man har kunder i, behøver man ikke selv sidde at tælle, men man bruger derimod en forespørgsel til at hente denne data ud.

Her er filtreringen endnu engang meget nyttig, så man kan filtrere mellem områder, sprog osv.

Vi finder jeres næste database konsulent

Står I og mangler en freelance konsulent med speciale i databaser, så står vi klar med hjælpen. I Avenida har vi mange års erfaring med at finde og matche de helt rette freelance konsulenter med vores kunder. Til dette skal vi blot bruge en smule information om jeres projekt og behov, og så går vi straks på jagt efter det perfekte match.

Gennem vores brede netværk, skarpe ekspertise og forfinede match-service sikrer jer, at I får den helt rette specialist med ombord på jeres team.

Når I henvender jer, vil I allerede modtage relevante CV’er i jeres indbakke inden for 24 timer (på alle hverdage). Er I stadig ved at finde ud af, hvad jeres konkrete behov er, kan vi også tage en dialog omkring jeres projekt, og hjælpe jer hele vejen fra start til slut, så I ender med en database specialist, som passer til jeres proces.

Vi ser frem til at høre fra jer!

Brug for en specialist? Få CV’er tilsendt på under 24 timer

Avenida kunde forside