cloud datacenter

Cloud-konsulent

Find dygtige konsulenter inden for cloud-løsninger her

Brug for en specialist?

Ring til os

Eller brug formularen, så kontakter vi dig

Avenida kunde forside

Står I overfor et projekt, hvor en Cloud-løsning skal opsættes, udbygges, optimeres, migreres eller lignende, så kan vi hjælpe jer med at komme i kontakt med den helt rigtige cloud-konsulent. Vi har stor erfaring med at matche konsulenter og virksomheder, og vi tilbyder en fleksibilitet, der gør, at I får lige præcis den løsning, I har brug for – hverken mere eller mindre.

Vores mangeårige erfaring gør, at vi har en rigtig høj træfsikkerhed, når vi placerer konsulenter på forskellige projekter. Dette er naturligvis ingen undtagelse med cloud-løsninger, da vi har hjulpet mange virksomheder med at få opsat en effektiv cloud-løsning til at gøre deres arbejde og platforme mere effektive.

Populære Cloud-udbydere

Hvad er cloud?

Cloud er et udtryk for, når vi får hostet og opbevaret vores løsninger og dokumenter hos ens ekstern udbyder. Typisk en større virksomhed, som råder over mange datacentre i verden. Det betyder også, at man betaler sig fra mange af de opgaver, der normalt ville kræve fysiske maskiner, tekniske opsætninger og vedligeholdelse.

Cloud-løsninger

Der findes et uendeligt antal anvendelsesmuligheder med cloud, men overordnet set bliver det typisk inddelt i følgende tre kategorier.

 

IaaS: Infrastructure-as-a-Service

Dette er hvor en virksomhed “lejer” selve maskinen (serveren), og hvor de så selv er ansvarlige for, hvad der installeres på denne maskine – og hvordan den driftes. Det svarer lidt til at leje en grund (et stykke jord) og så selv skulle stå for at opføre de bygninger, man har behov for.

 

PaaS: Platform-as-a-Service

Her betaler man for at have en maskine til rådighed med et miljø, der kan håndtere de ting, man har behov for. Der er altså en stor værktøjskasse til rådighed, men der kræves noget konkret opsætning, før en løsning kan køre her.

 

SaaS: Software-as-a-Service

Her er tale om den mest færdige løsning, hvor man dermed står med mindst muligt ansvar. Her kan en eller flere konkrete apps køres direkte fra Cloud, så brugerne ikke behøver at have disse installeret på deres computer eller telefon. SaaS er en af de Cloud-modeller, der virkelig har haft enorm fremgang, da det giver virksomhederne en skalerbar løsning, som kræver et minimum af teknisk knowhow.

Fordele ved Cloud-løsninger

Cloud-løsninger er blevet så ekstremt populære, fordi de kommer med en masse fordele. Herunder har vi listet nogle af de vigtigste fordele ved at gå cloud-vejen.

 

Skalerbarhed

De fleste cloud-løsninger tilbyder en form for skalerbarhed. Det kan eksempelvis være, at du gerne vil øge serverkapaciteten omkring til sommerudsalg, Black Friday og juleudsalg. Skulle man gøre dette med eget server-setup, ville det kræve, at man investerede i en kraftigere server (eller et setup med flere maskiner). Dette setup har cloud-udbyderen allerede, så der kan man planlægge en ret kompleks opskalering, som du dog mange steder kan konfigurere i et brugervenligt interface.

 

Sikkerhed

Man kan naturligvis sagtens opsætte sin egen hosting med stor sikkerhed, men det kræver en del ekspertise, og så kræver det, at man løbende holder det ved lige. Benytter man cloud, har udbyderen en stor del af ansvaret for sikkerheden. Andelen af deres ansvar afhænger af løsning (IaaS, PaaS eller SaaS), men der vil uanset valg være et en del af ansvaret, som fjernes fra jeres skuldre.

 

Tilgængelighed

Hele udtrykket at have ting ”i skyen” er baseret på tilgængelighed. I en moderne tid, hvor remote-arbejde er blevet mere og mere udbredt, bliver tilgængeligheden endnu vigtigere. Vi skal kunne sidde på hver vores side af jordkloden og arbejde i de samme dokumenter og systemer. Cloud-løsninger hjælper jer med at skabe en god tilgængelighed for alle jeres medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

 

Prismodellen

Når man benytter cloud, så slipper man for pludselige udgifter til eksempelvis udskiftning af dyr hardware eller tilkaldelse af dyr tekniker en søndag aften, når der er udfordringer med hardwaren. Prisen for cloud-løsninger er også blevet rigtig eftertragtet, efter der er kommet mange store spillere på markedet, som Google, Microsoft og Amazon. Samtidigt byder denne model også på en meget mindre indgangsbarriere, da der ikke skal investeres i dyr hardware og dyre licenser, før man kan komme i gang.

Ting I skal være opmærksomme på

Når man investerer i en cloud-løsning, så er der mange væsentlige valg, der spiller ind. Derfor anbefaler vi også, at I har en cloud-ekspert til rådighed, før I vælger et setup.

Valg af udbyder

Nok det vigtigste af alle valg. Dette valg vil nemlig også kunne løse mange de følgende ting, som vi nævner, I skal være opmærksomme på. Heldigvis har konkurrencesituationen gjort, at de fleste cloud-udbydere vil opfylde de mest forekomne ønsker fra kunder – og dermed også jeres ønsker og behov med stor sandsynlighed.

Placering af data

Afhængigt at hvilke markeder I opererer i, vil der være krav til hvor (og hvordan) jeres data opbevares. Særligt vigtigt er dette punkt, hvis I behandler personfølsomme oplysninger. De fleste udbydere har et datacenter i Europa, hvilket er et krav i forhold til GDPR, som har været et stort fokus i Europa siden den blev introduceret i maj 2018.

Understøttede sprog

Dette punkt er særligt relevant, hvis hele eller dele af jeres system er i et ”forældet” sprog. I skal sørge for at have en liste over de sprog I allerede benytter og dem, I gerne vil benytte i fremtiden. De fleste udbydere vil understøtte moderne platforme og miljøer, så hav særligt øje for, om de understøtter gamle sprog og komponenter, I har benyttet.

Skal vi finde jeres næste cloud-freelancer?

Hos Avenida har vi mange års erfaring med at matche dygtige cloud-konsulenter med virksomheder. I skal blot beskrive jeres udfordring til os, og så sørger vi for at finde lige præcis den cloud-ekspert, der bedst kan hjælpe jer.

Vores kæmpe netværk af konsulenter, mange års erfaring og forfinede match-service sikrer jer den absolut bedste cloud-konsulent.

Når I opretter forespørgslen på vores hjemmeside, sørger vi for, at I har cv’er i indbakken inden for 24 timer (på hverdage).

Brug for en specialist? Få CV’er tilsendt på under 24 timer

Avenida kunde forside