Forside > Opgaver > Programkonsulent til tværgående risiko-, ressource- og afhængighedsstyring

Programkonsulent til tværgående risiko-, ressource- og afhængighedsstyring

Deadline: 31/10/2023 UDLØBET - Se aktuelle opgaver

Kompetencer

Regioner

 • Region Hovedstaden

Ønsker du at modtage opgaver som denne på mail?

Vær blandt de første til at få besked, når vi har nye freelance konsulentopgaver. Det tager kun et minut at tilmelde dig.

Tilmeld dig her

Beskrivelse

Vil du være med til at sikre fremtidens digitale produkter til den kollektive transport i Danmark? For Rejsekort og Rejseplan søger vi en struktureret og proaktiv Programkonsulent, som skal være med til at implementere, optimere og ensarte metoderne i Rejsekorts IT-program. I jobbet får du indflydelse, god sparring, opbakning og et engageret og socialt arbejdsmiljø.

Rejsekort & Rejseplan A/S er i gang med at bygge fremtidens digitale produkter, der skal gøre det nemmere for alle danskere i den kollektive transport at rejse over hele Danmark. Rejsekort løfter et vigtigt samfundsansvar, når de hver dag sørger for at gøre rejser med kollektiv trafik lettere for passagererne. Rejsekorts to hovedprodukter Rejsekort og Rejseplanen er meget synlige, og det giver noget at leve op til som virksomhed. Flere millioner danskere anvender Rejsekort som primær billetteringsløsning i den kollektive transport, og der er 1,5 mio. daglige søgninger i Rejseplanen.

Epinion har gennemført kundeundersøgelser, og kunderne mener, at Rejseplanen og Rejsekort gør det nemmere at rejse med kollektiv trafik.

”Kundeundersøgelserne viser, at kunderne er mere tilfredse end nogensinde, og samlet stiger vores kundeloyalitet støt. Det er vi rigtig stolte af, og samtidig sigter vi hele tiden højere for konstant at forbedre os. Vi er meget fokuserede på at udvikle produkterne og sikre en endnu bedre oplevelse for vores kunder, mens vi sideløbende kigger ind i en fremtid med nye og spændende løsninger til infrastrukturen i den kollektive trafik,” siger Kasper Schmidt, CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S.

Programorganisationen

Rejsekort er godt i gang med at etablere en ny programorganisation, som varetager programmet for den digitale strategi. Programorganisationen er den udførende enhed for de digitale projekter, som skal implementeres over de kommende år. Som Programkonsulent kommer du til at arbejde tæt sammen med PMO-lederen og en række erfarne projektledere i opbygningen af de fremtidige nationale, digitale løsninger. Løsninger som understøtter en grøn dagsorden ved at gøre det endnu nemmere at bruge den kollektive transport. Dette gøres med afsæt i en digital mobilplatform, som skal integrere køb af billetter, validering og betaling med trafikinformation og overblik over den samlede rejse på en mere brugervenlig og intuitiv måde end i dag. Løsningens skal udbredes til flere millioner danskere, og programorganisationen spiller en stor rolle i denne rejse. I dag er der ca. 20 medarbejdere i programorganisationen, og det forventes at vækste yderligere over det kommende år.

Opgaverne

Med reference til PMO-lederen skal du sikre, at Rejsekort får skabt grundlaget for effektiv styring i programmet, hvilket bl.a. indebærer effektiv risiko-, afhængigheds- og ressourcestyring samt retvisende fremdriftsrapportering både på projekt- og programniveau. Grundlaget skal være med til at sikre det rigtige fokus og en optimal prioritering i programmet. Du kommer til at være en del af Project Management Office (PMO). Funktionen for Program-konsulenten er at etablere og supportere programmet og projektlederne, følge op på deadlines og kunne forstå, hvilke vigtige ting der skal inkluderes i beslutningsoplæg til programstyregruppen, forretningsstyregruppe og bestyrelse. Det er afgørende, at du er struktureret, og at du har god forståelse for projektledernes og ledelsens behov.

Du skal sammen med det øvrige PMO være med til at implementere, optimere og ensarte de fælles metoder, der skal arbejdes ud fra i programmet. Du skal samtidig være med til at sikre, at Rejsekort har solide processer for opfølgning, rapportering og sparring med projektledere. Du vil således få en nøglerolle i programmet og være med til at sikre både fremdrift, koordinering og udvikling. En rolle, hvor der er rige muligheder for faglig udvikling, og hvor du vil være omgivet af folk, der brænder for deres arbejde og den kollektive transport i Danmark.

Det er en forudsætning for stillingen, at du har erfaring med:

 • etablering af styringsværktøjer
 • etablering af en effektiv programorganisation
 • standardisering af metoder og processer for projektledelse
 • at skabe rammerne for løbende forbedringer og sikre anvendelse af best practises fra det ene projekt til det næste.

Du skal være med til at bygge PMO-kontoret op, hvilket betyder, at du får stor medindflydelse på organisering og opgaveløsning.

Dig

Faglige kompetencer

 • har en relevant længere videregående uddannelse, eller at du er vant til at løse opgaver på akademisk niveau. Og så foretrækker vi, at du har minimum 3-5 års erfaring
 • har erfaring med gængse projektstyringsværktøjer og -discipliner indenfor IT-udviklingsprojekter
 • har kendskab til Prince2® og MSP® eller tilsvarende, certificering er en fordel
 • har erfaring med etablering af grundlaget for effektiv fremdriftsrapportering i komplekse IT-programmer og projekter, herunder nedbrydning og estimering af projekter
 • har erfaring med effektiv risici-, afhængigheds- og ressourcestyring i IT-projekter og -programmer
 • har interesse i at forstå MaaS (Mobility-as-a-Service), kollektiv transport og billetteringsløsninger
 • har samarbejdet med den offentlige sektor eller arbejdserfaring fra den offentlige sektor, dette er dog ikke et krav
 • har gode formidlingsevner i skrift og tale på både dansk og engelsk.

Personlige kvalifikationer

 • er engageret, proaktiv, struktureret, analytisk og udviklingsorienteret
 • trives med at skabe rammer for andres arbejde
 • har stærke sociale og relationelle kompetencer
 • er god til at eksekvere, arbejde proaktivt og selvstændigt
 • er en tydelig holdspiller med gode samarbejdsevner på tværs af organisationen, og at du besidder evnen til at gå i dialog på alle niveauer i og uden for organisationen
 • er konstruktiv og løsningsorienteret.

Kollegerne

Du bliver en del af en organisation, hvor godt humør og tæt kollegaskab er en vigtig del af hverdagen. Omgangstonen er anerkendende og involverende, og dine kolleger vil være parate til at sparre med dig og støtte dig i dine opgaver. Hvis du er glad for at være social eller træne, er der flere af kollegerne på tværs af organisationen, der træner sammen. Fredagsbar er en månedlig begivenhed, to gange om året holder Rejsekort firmafest – og så er der løbende andre sociale arrangementer. Kort sagt har Rejsekort en imødekommende og åben tilgang, hvor du hurtigt vil føle dig hjemme – både i IT-organisationen og på tværs af organisationen.

”I programorganisationen oplever jeg, at vi har stor indflydelse på både projekter og processer, og samtidig har jeg en masse dygtige kolleger jeg kan sparre med. Stemningen er rigtig god og engagementet i afdelingen er stort,” siger Mads Bergendorff, Senior strategianalytiker og en af dine kommende kolleger.

Rejsekorts ledelse gennemgår i øjeblikket et større lederudviklingsforløb for at sikre, at alle ledere i organisationen har et fælles ledelsesgrundlag og de samme værktøjer til rådighed. Det gør de, fordi de ønsker de bedste forudsætninger for alle ledere og medarbejdere i hele organisationen.

Lønnen og personalegoderne

Rejsekort matcher dine kvalifikationer og kompetencer lønmæssigt. Rejsekort har en attraktiv arbejdsgiverbetalt pensionsordning på 15 %, overenskomster for alle ansatte i organisationen og sundhedsforsikring gennem PFA. Der er kantineordning, massageordning, gratis parkering, fairtrade kaffe samt økologisk frugt og grønt. Rejsekort har et fleksibelt arbejdsmiljø, som tillader dig at balancere hverdagen, så den passer bedst muligt ind i dit liv. Der er også mulighed for at arbejde hjemmefra, hvis det vel at mærke passer ind i opgaveløsningen.

Stillingen som Programkonsulent er en fuldtidsstilling med tiltrædelse snarest muligt.

Ansøgning og kontakt

Vi glæder os til at modtage din ansøgning og dit CV. Vi indkalder løbende til samtaler og tager jobopslaget ned, når vi har fundet den rette kandidat.

Tiltrædelse snarest muligt. Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Ulrik Calum ucalum@avenida.dk

Som led i ansættelsen vil du blive bedt om at indsende straffeattest.

Om Rejsekort & Rejseplan A/S

Rejsekort & Rejseplan A/S står bag Rejsekort og Rejseplanen. Rejseplanen er den digitale hub i kollektiv trafik, som samler al data og viser køreplaner, realtid og priser for alle rejser i den kollektive trafik. Rejseplanens egne apps og site har over 35 mio. rejseopslag om måneden, og vores API bruges af mere end 500 virksomheder og udviklere.

Rejsekort binder alle landsdele og trafikvirksomheder sammen i ét fælles system, der fungerer som både billet og betalingsmiddel.

Rejsekort & Rejseplan A/S er ejet af DSB, Movia, Metroselskabet, Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik, Sydtrafik, FynBus og BAT.

Produkterne Rejsekort og Rejseplanen er på verdensplan blandt de få landsdækkende billetterings- og rejseplanlægningssystemer for kollektiv trafik. Med over 3 mio. aktive Rejsekort og ca. 1,5 mio. daglige opslag på Rejseplanen er vi en kritisk, national infrastruktur for kollektiv trafik i Danmark.

Vi er på en spændende strategisk rejse, hvor vi arbejder henimod én samlet digital mobilitetstjeneste, der kobler rejseplanlægning, betaling, billettering og trafikinformation på tværs af kollektive og private transportformer sammen. Udviklingsarbejdet sker i de næste år parallelt med de eksisterende produkter, der fortsat skal forblive relevante, opdaterede og driftsstabile over for brugerne i overgangsfasen til en ny mobilitetstjeneste.

Vi er en uformel og udviklingsorienteret arbejdsplads, hvor vi gør en forskel for hundredtusindvis af rejsende hver dag. Samtidig lægger vi vægt på høj faglighed, professionalisme og arbejdsglæde. Vi er ca. 110 medarbejdere og har kontor i Søborg.