kode på computer

Back-end udvikler

Find back-end udviklere med præcis de kompetencer I mangler her.

Brug for en specialist?

Ring til os

Eller brug formularen, så kontakter vi dig

Avenida kunde forside

Back-end udvikler er et meget bredt begreb, men hos Avenida dækker vi også bredt indenfor IT-specialister. Vi har et stort netværk af freelance konsulenter med erfaring og ekspertise indenfor de fleste forskellige programmeringssprog og databaser.

Det giver os muligheden for at finde meget præcise kompetencer som vi kan matche jeres projekt med – så I får lige den spiller I mangler til jeres team. Vi har ansat IT-konsulenter til virksomheder i mange år og den erfaring bruger vi til at udvælge og finde de helt rigtige konsulenter til et projekt.

Via formularen kan I sende os en beskrivelse af de kompetencer I søger og projektet I ønsker udført. Helt gratis, hurtigt og uforpligtende vender vi retur med CV’er på back-end udviklere der matcher det I søger.

Lidt om back-end udvikling

Som sagt, back-end udviklere er et meget bredt begreb og dækker egentlig over de fleste programmeringssprog og databaser. Kendetegnet er at sproget eksekveres på den underliggende server, bagved websitet eller app’en. Modsat front-end udvikling, der sker lokalt i browseren og på den enkle enhed.

De mange sprog

Der findes rigtig mange programmeringssprog og nogle sprog har også forgrenet sig og skabt delvis nye sprog. Herunder er nogle af de mest udbredte som vi ansætter konsulenter til.

Databasespecialister

En database er et opslagsværktøj, hvor vi kan gemme data for senere at hive det frem igen. Jo større en database bliver jo større indflydelse på performance har en optimeret struktur af databasen – eller mangle på samme. Databasespecialister er også placeret i den brede kategori back-end udviklere.

Her er der også forskellige sprog og strukturere, der hver kræver sin ekspertise.

Er dem vi oftest ser projekter omkring og har god erfaring med at finde konsulenter til.

De mere sjældne

Der er også programmeringssprog og databaser, der ikke er så udbredt som de ovenstående eller sprog som er blevet helt eller delvist outdated. Disse sprog/teknologier kan der stadig være behov for specialister til, da der findes så mange store systemer som stadig benytter dem.

Vi har også erfaring med at finde dygtige back-end udviklere til en lang række mere ”sjældne” programmeringssprog og databaser.

Forskellige typer af projekt

Igennem de mange år vi har arbejdet med at ansætte back-end udviklere, har vi også set meget forskellige typer af projekter. Skal vi dele det lidt groft op kan vi kategorisere dem indenfor: nyudvikling, vedligeholdelse/drift, udbedring af fejl og migrering.

Docker konsulent skriver på whiteboard

Nyudvikling

Her er det typiske scenarie, at der ikke allerede er et system, der sætter rammerne.

I har muligvis kravspecifikationerne og wireframes, der detaljeret beskriver, hvad systemet skal kunne. Programmørens job er så at udvikle systemet derefter, men derudover er der også nogle ret vigtige valg som skal træffes. Hvilket sprog skal det laves i, valg af database, struktur og fremgangsmåde – her er det bestemt at anbefale at have erfaring med omkring beslutningsbordet.

Ved at bruge en erfaren programmør, sikre I at der bliver udviklet på en struktureret, effektiv og logisk måde. Det er noget der kan spare store mængder tid på den lange bane.

Vedligeholdelse/drift

Alle systemer uden undtagelse kræver på et eller andet tidspunkt vedligeholdelse. Nye behov opstår helt naturligt løbende med at nye løsninger og teknologier udenfor systemet bliver tilgængelige. En voksende brugerbase kan også gøre at performance daler, og der er brug for optimering.

At bruge en back-end udvikler på konsulentbasis til netop dette område kan ofte være en stor fordel, da arbejdsmængden kan svinge meget fra måned til måned.

web-/softwareudviklere

Udbedring af fejl

Fejl opstår i alle systemer med tiden og første skridt er at få dem lokaliseret for derefter at få dem udbedret.

Igen kan erfaring, spare jer en masse tid.

Migrering

Nogle gange vokser ens behov fra et system, eller et system bliver så outdated at det ikke længere er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at forblive i – så er det tid til at flytte.

Det er i mange tilfælde en opgave, der er mindst lige så stor som at udvikle et system fra scratch og så med den krølle at alt data fra det gamle system skal migreres med over i det nye. Omfanget af dette varierer udfra hvilke systemer, der skal migreres imellem.

Her giver det rigtig meget mening at bruge en dygtig programmør, der netop har god erfaring med at udføre den migrering, I står overfor.

Mand udvikler på computer

Mangler i en back-end udvikler på konsulentbasis?

Det kan være korte eller længere projektforløb, hvor I mangler en back-end udvikler til jeres team. Vi vil gerne via vores mangeårige erfaring og omfattende netværk, hjælpe jer med at finde den helt rigtige specialist.

Udfyld formularen med en beskrivelse af projektet og allerede 24 timer efter (på hverdage) vil I have kvalificerede CV’er i jeres indbakke.

Kender I ikke jeres konkrete behov endnu, kan vi også tage en dialog omkring jeres projekt, og hjælpe jer hele vejen fra start til slut med hele projektet.

Brug for en specialist? Få CV’er tilsendt på under 24 timer

Avenida kunde forside